Innovatienetwerk gaat voor duurzame Nieuwjaarslunch

Als je dagelijks bezig bent om de wereld groener te maken, duurzamer en dat ook nog innovatief neerzet, kun je niet anders dan je Nieuwjaarslunch met die insteek laten organiseren. Dat was dan ook de vraag van InnovatieNetwerk aan de Sigarenfabriek: we komen graag een vorkje prikken, maar wel groen en duuGroenten en fruit van Willem & Dreesrzaam. Noblesse oblige!

Dus gaan wij aan de slag met ons terroir netwerk in- en rond Utrecht:  met onze vissers van de TS31 Internos, die de Waddenzee duurzaam bevissen met hun specialiteit harder, de Meernse bakker Odenwald Organic Bakery, de jongens van Willen & Drees met hun groenten en fruit, Haars rundvlees van Kasteel de Haar, met lokale kazen, melk en eieren, verzorgd door landwinkel de Groene Ham, koffie en thee van Max Havelaar en lekkere biologische wijnen via onze vrienden van de Grapedistrict en echt mooie Utrechtse biertjes van de Leckere. Tja, hoe groen wil je het hebben? Zelfs het beukenhout voor de haard komt uit Haarzuilens!

InnovatieNetwerk is een onafhankelijk netwerk van vernieuwingsgezinde personen. De mensen die in het netwerk samenwerken komen uit bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden. InnovatieNetwerk is ingesteld door de rijksoverheid in samenspraak met de andere genoemde partijen. InnovatieNetwerk initieert en begeleidt systeeminnovaties op het gebied van de groene ruimte, voedsel, water, duurzame landbouw, vernieuwing van instituties e.a. Het netwerk bestaat uit een groot aantal groepen rond thema ’s en projecten. Het wordt ondersteund door een bestuur en een bureau van ca. 12 medewerkers in Utrecht.